تهران، بزرگراه رسالت، شرق به غرب، نبش استاد حسن بنا، پلاک 13
Search

پشتیبانی

آرتروز کمر از جمله مشکلاتی است که این روز ها آمار قابل توجهی از افراد را اعم از افراد مسن و جوان به خود در گیر ساخته است. آرتروز کمر که به تخریب مفاصل ما بین استخوان های کمر ایجاد می شود باعث بروز دردهای در افراد می شود که در موارد حاد و پیشرفته شدید و غیر قابل تحمل می شود. در این مطلب از وبسایت دکتر حمیدرضا سمیعی قصد داریم در رابطه با این عارضه مختصرا مطالبی را بیان کنیم.

این بیماری با علائم و نشانه هایی همراه است که مهم ترین توصیه پزشکان این است که اگر با این علائم و نشانه های روبرو شدید حتما در اولین زمان به پزشک متخصص درد مراجعه کرده تا روند تشخیص و درمان کمر درد انجام شود. به  میزانی که روند درمان به موقع و سریع تر آغاز شود امید بیشتری به موفقیت های درمانی می توان داشت.

آرتروز کمر

آرتروز کمر از جمله بیماری هایی است که نیمی از مبتلایان به آن را جوانان تشکیل می دهند. آرتروز کمر از جمله دردهایی است که در دو طرف ستون فقرات درد ایجاد می کند و در مواردی که شدید باشد به نواحی پاها، ران ها نیز این درد منتشر می شود، اما عمده درد در ناحیه کمر است.

نشانه های آرتروز کمر

خشکی کمر در صبحگاه: یکی از مهم ترین نشانه های این بیماری است که افراد در صبح زمانی که از خواب بیدار می شوند به مدت نیم ساعت یا کمتر احساس خشکی کمر دارند و نمی توانند حرکت زیادی داشته باشند، اما به مرور بهتر می شود. همچنین این افراد در هنگام خم شدن و گردش کمر درد دارند. دردی که با ایستادن و نشستن طولانی مدت تشدید می شود.

چه عواملی باعث آرتروز کمر می شود؟

  • نشستن های طولانی مدت و غیر عادی
  • ایستادن های طولانی مدت
  • تصادفات و ضربه های شدیدی که در طی تصادفات ایجاد می شود.
  • افتادن از ارتفاع زیاد؛ این عامل می تواند در بروز درد هایی در کمر بینجامد که طولانی مدت ادامه دار باشد و نیازمند انجام روش درمانی جدی باشد.

انواع روش های درمان آرتروز کمر

روش های مختلفی برای درمان درد آرتروز کمر  وجود دارد که هر کدام از این روش ها می تواند به بهبود وضعیت کمر کمک کند.

درمان های دارویی: درمان دارویی یکی از روش های درمانی ابتدایی است که اگر با نتیجه موثری همراه نباشد از سایر روش های درمانی می توان کمک گرفت.

لیزر درمانی: درمان آرتروز کمر یا درمان کمر درد با لیزر از بهترین روش های درمانی است که با نتیجه بسیار مطلوبی همراه است. در واقع در این روش درمانی با بکار گیری لیزر ها می توان به بافت عضلات و مفاصل کمک نمود تا ترمیم اتفاق بیفتد.

اوزون تراپی: تزریق ماده اوزون به مفاصل از دیگر روش های درمانی است که تا حد زیادی می تواند درد ناشی از آرتروز کمر را کاهش دهد. اوزون در واقع عنصر اکسیژن است بعلاوه یک عنصر دیگر که تاثیر قابل توجهی در کاهش درد دارد.

پی آر پی: در این روش با تزریق پلاسمای غنی شده می توانند به ترمیم بافت های مفاصل بپردازند تا میزان درد کاهش پیدا کند. در واقع در این روش با استفاده از خون خود بیمار می توانند مقادیری از پلاکت های غنی شده را از خون جدا کرده و سپس به مفاصل کمر تزریق کنند. همین روش تا حد زیادی به کاهش درد و بهبود وضعیت بیمار کمک می کند.

آر اف: در این روش به نوعی با بکار گیری امواج رادیویی می توانند روی اعصاب نواحی کمر تاثیر بگذارند و با تحریک آن ها به بهبود درد کمک کنند. در واقع در این روش اعصابی که سیگنال درد را به مغز می رسانند تحریک شده و مانعی برای انتقال سیگنال درد به مغز ایجاد می شود.

جراحی: جراحی همواره در تمامی بیماری ها و مشکلات جسمی آخرین گزینه درمانی است که از سوی پزشکان بکار گرفته می شود. در صورتی که سایر روش های درمانی به کاهش درد و بهبود وضعیت جسمانی کمک نکند باید جراحی انجام شود.

نکته آخر

تمامی روش هایی که در این نوشتار آمد به نوعی می تواند در بهبود و کاهش درد نقش داشته باشد. اما این که کدام روش درمانی برای شما بهتر است و می تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش درد داشته باشد از مسائلی است که به تشخیص پزشک متخصص وابسته است. از این رو بهتر است که این مسئله را به پزشک خود بسپارید و به وی اعتماد کنید تا روند درمان به بهترین شکل انجام شود.